Posted on

Bästa mellanmålen för dig som tränar

När du tränar förbrukar du fler kalorier och därför är det viktigt att fylla på energidepåerna emellanåt. Ett nyttigt, gott och enkelt mellanmål innan eller efter träningspasset är bra för att du ska må bra och prestera på topp. Det minskar även risken för blodsockerfall, vilket kan göra att du blir extremt hungrig eller trött. Här hittar du tips på de bästa mellanmålen innan eller efter träningen.

Knäckebröd med goda pålägg

Knäckebröd med pålägg är nyttigt och gott. Wasa Sandwich är enkla mellanmål med många olika smaker, exempelvis pizza, sourcream & onion och cheese & chives. Både barn och vuxna gillar den här typen av mellanmål. En stor fördel med den här typen av mellanmål är att de är enkla att ta med sig överallt eftersom knäckebröden är praktiskt förpackade. Lägg ner en i träningsväskan och ät direkt efter träningspasset. Knäckebröd på fullkorn är fiberrika vilket är bra för magen. Kolhydraterna i brödet och fyllningen ger dig energi inför träningspasset.

Keso eller kvarg med bär och nötter

Om du vill äta hemma innan du går och tränar kan du äta en skål med keso eller kvarg. Det är ett enkelt mellanmål som innehåller både kolhydrater och protein. Därför bör du äta det 1-2 timmar innan träningen. Toppa gärna med banan, bär eller nötter för att få mer energi. Du kan även mixa ihop det till en smoothie.

Kokt ägg med kaviar

Ett kokt ägg är ett mycket enkelt mellanmål. Servera det med en klick kaviar eller ät det som det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *