Posted on

Maten har betydelse för träningen

Ibland kan resultat utebli trots att man följt träningsschemat till punkt och pricka. Då kan det vara en idé att se efter vad man äter och hur det kan påverka dina resultat.

En hälsosam mun ger en hälsosam kropp

Vad många inte vet är att saliv har en betydande roll i matsmältningen. Muntorrhet kan därför vara en orsak till dålig matsmältning. Om du har problem med Muntorrhet så finns det hjälp att få med exempelvis en speciell spray eller tandkräm. Genom att öka din saliv kan muntorrheten försvinna samt förbättra din matsmältning och träningsresultat i det långa loppet. Om du ofta känner dig torr i munnen och behöver vattna den med ett glas vatten kan det vara så att du lider av muntorrhet. Anledningen till att du bör se efter om du lider av muntorrhet är för att träningen är väldigt beroende av matsmältningen.

Du är vad du äter

Förutom att din matsmältning bör fungera bra så är det viktigt att tänka på vad du äter. Att äta mycket grönsaker och frukt är en bra start om du vill lyckas att forma din kropp med träning. Anledningen är att din kropp behöver näring för att kunna bygga muskler och ge de resultat du önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *