Posted on

Undvik att träna med smycken

Är du en person som älskar att bära smycken så är det givetvis kul och snyggt. Men om du samtidigt gillar att träna bör du tänka dig för om du bär dina smycken under träningspassen. Smycken blir ofta lätt förstörda om de kommer i kontakt med svett, och om du dessutom tränar hårt så kan vissa delar lossna under träningen.

Ta av dig dina favoritsmycken när du tränar

Det kan vara svårt att göra sig av med sina favoritsmycken eftersom de både kan vara av värde och ha ett affektionsvärde. Att sälja guld är ett bra alternativ om du behöver pengar och vill göra dig av med gamla smycken men se till att bevara dina favoritsmycken in i det längsta om de betyder mycket för dig.

Smycken blir fula av fukt

Äkta smycken oxiderar av svett, det vill säga de blir fula och ändrar färg. Om det är guldsmycken kan du sedan inte sälja guld om det har oxiderat, då ingen kommer vilja köpa det. Detsamma gäller silversmycken som blir gråa och fula med tiden om de kommer i kontakt med svett, solljus eller förvaras dåligt. Dock kan även oäkta smycken oxidera och få fläckar eller gå sönder om du utsätter dem för mycket svett och fukt.

Tänk på stöldrisken på gym

När du tränar på gym och bär smycken eller tar av dig dem så är det också en risk att de stjäls, speciellt om det gäller äkta vara. Vissa personer har tendens att stjäla guld eller guldsmycken och sedan sälja guldet vidare eftersom guld är värt en del. Lås in alla dina smycken i ett värdeskåp om detta finns på ditt gym. Se annars till att låta smyckena vara hemma innan du ger dig iväg för att träna.

Smyckespåse

Ett annat tips för dig som kanske går direkt till gymmet för att träna och har jobbat hela dagen och burit smycken på kontoret, är att ta med en liten smyckespåse du ofta får när du köper smycken. Den påsen kan användas som förvaring och du kan till exempel be om att få lämna den i receptionen på gymmet så den är i säkra händer.

Ta vara på ditt guld om du vill sälja det vid senare skede

Även om du älskar att bära gamla smycken så kan det hända att du någon gång vill sälja guld som du fått från någon gammal släkting. Det kan även vara eget guld du köpt under livets gång. För att få så mycket ut av det i värde när du säljer det är det bra om du tar så väl hand om det som möjligt under tiden du äger det. Undvik därför att träna med guldsmycken och bär dem istället till andra tillfällen.