Posted on

Duschtips när du tränar mycket

Om du tränar mycket så duschar du förmodligen också mycket. När du duschar ofta riskerar du att torka ut huden. Därför är det viktigt att du har en bra rutin kring duschandet. Efter en dusch är det viktigt att du använder en deodorant om du vill lukta gott resten av dagen. En bra deodorant är Paco Rabanne som har rena, klassiska och utmanande dofter. Dofterna kännetecknas av sensualitet och provokation. Med en sådan deodorant kan du dofta gott hela dagen och inte vara rädd för att lukta svett om du skulle bli nervös eller liknande. Försök att hitta en doft som du gillar och som passar din stil. Det är viktigt att du verkligen gillar doften.

Duscha mindre än fem minuter

Om du tränar 5-6 gånger i veckan så duschar du mycket. För att inte torka ut huden kan du använda en duscholja istället för en tvål som torkar ut huden. Olja ventilerar huden på ett bra sätt samtidigt som huden blir smidig. Dessutom hålls fuktbalansen i huden i schack och du minskar risken för att huden ska bli irriterad. Om du föredrar tvål ska du försöka att använda en mild tvål som inte avfettar din hud så farligt. Att dra ner på duschtiden är också bra att göra. Duscha helst mindre än fem minuter om du inte vill torka ut huden allt för mycket.

Tips för håret

Om du vill inte vill tvätta håret varje gång du tränar finns det några bra knep. Att planera din hårtvätt till dina träningspass är ett tips. Om du ska träna spinning en torsdagskväll men ska styrketräna nästa pass kan du lägga hårtvätten efter spinningen. Att sätta upp håret när du tränar gör det mindre smutsigt. Du kan använda torrschampo för att fräscha upp håret lite mellan hårtvättarna. Efter ett svettigt pass kan du tvätta tinningarna och hårfästet för att fräscha upp. Torka sedan håret torrt med hårtork.