Posted on

Att träna är viktigt oavsett i vilken form

Det är viktigt att röra på sig och träna. Det behöver inte vara intensiv träning, utan huvudsaken är att man rör på sig. Bara en rask promenad ett par gånger i veckan kan göra att man förbättrar konditionen en hel del. Det är inte bara konditionen, utan även din allmänhälsa förbättras. Kan man få ner antalet pulsslag per minut så får arbetat jobba mindre hårt, vilket gör att det inte behöver överarbeta och i det långa loppet orsaka problem.

Olika träningsformer

Det finns mängder med olika träningsformer, och de är anpassade efter vilken nivå man ligger på. Är man helt otränad kan det vara lämpligt att exempelvis blanda löpning och gång till en början för att kanske sedan övergå helt till löpning. Tycker man att löpning och gång är tråkigt, kan man enkelt göra det lite roligare med bra musik eller någon intressant podd i hörlurarna. På så sätt tänker man mindre på själva träningen och då blir den automatiskt lättare.

Är man vältränad och känner att man vill prova något nytt så kan man i stället ta del av den stora padelboom som exploderat i Sverige. Det finns banor i stort sett i varje stad och ort snart så tillgången på banor ökar kraftigt. Vill du börja spela padel kan det behövas ett bra och kvalitativt padelracket som gör att du kan sopa banan med motståndarna. Ett bra padelrack är relativt dyrt, så det kan därför vara bra att skydda det med ett snyggt ramskydd padel så racket är väl skyddat mot stötar och slag.

Efter träningen

Efter man har avslutat sitt träningspass är det viktigt att ta hand om kroppen. Att jogga ner efter ett träningspass är en bra sak att göra. En annan är att stretcha. Man stretchar ofta före ett träningspass, men det kan även vara bra att göra det efteråt. Det är nämligen så att återhämtning är en viktig del av träningen och inget man ska bortse från. En bra start efter en träning är att dricka mycket vatten för att fylla på den vätska kroppen svettats ut, och även äta exempelvis en banan för att få i lite ny energi i kroppen. I tillägg är det viktigt med ordentlig sömn så att kroppen kan återhämta sig och att inte träna för hårt, för ofta. Det kan leda till skador som är möjliga att undvika om man har en balans mellan träning och vila.

Förhoppningsvis har den här artikeln bidragit till lite träningsmotivation, oavsett om det är en promenad, löpning eller en sväng till padelbanan. Man behöver inte gå från noll till hundra om man är otränad, utan börja med att komma igång och bygg på i den takt som känns bra. Det viktiga är som sagt att man rör på sig i någon form. Sen är det ju självklart en bonus om man även tycker att det är roligt.